Opførelsen af ​​en ny aerodynamisk bygning til en videnskabelig base begyndte i Antarktis

Storbritannien har påbegyndt opførelsen af ​​en forskningsfacilitet British Antarctic Survey (BAS) for at sikre en sikker drift af forskere i Antarktis. Objektet skal bestilles i 2023. Starten på byggeriet var planlagt til at falde sammen med 200-årsdagen for de første observationer i Antarktis, foretaget af den britiske flådemedarbejder Edward Bransfield.

To-etagers bygning med et areal på 4500 kvm. m vil erstatte flere eksisterende bygninger uden for Rothera-forskningsstationen, der betragtes som forældede eller for dyre at vedligeholde. Bygningen inkluderer klargøringssteder til markekspeditioner, et centrallager, en førstehjælpspost, kontorer, rekreative områder, værksteder og andre lokaler.

Af særlig interesse er taget med en vindafviser, hvis opgave er at afbøde konsekvenserne af de barske forhold i Antarktis. Dette er dog ikke nok, derfor sørger projektet for et åbent layout af arbejdspladser, tilstedeværelsen af ​​loftsvinduer, der giver maksimalt naturligt lys og lys indretning.

Som ingeniørerne hos entreprenøren Hugh Broughton Architects forklarede, "Det energieffektive aerodynamiske design fokuserer på den fremherskende vind og bruger en deflektor til at lede luft med en højere hastighed medvind, hvilket minimerer sneakkumulering rundt om hele bygningens omkreds."

Byggeprocessen er fyldt med alvorlige logistiske vanskeligheder: alt det nødvendige materiale til bygningens bygning går først langt på skibet, og først derefter fjernes de fra containerne. Yderligere arbejde fortsætter med en streng tidsplan i overensstemmelse med sæsonbetingede forhold.